Kínai pirított tészta tofuval

  • 2020.05.08.
  • 1

Tényleg rákattantam az ázsiai konyhára. :)) Villámgyors vegán ebéd - nem csináltam most házitésztát hozzá, durum spagettiből készült -, karanténkaja.
Hozzávalók 2 főre:35 dkg spagettitészta2 evőkanál hidegen sajtolt repceolaj 1 natúr tofu (asszem 18 dkg)1 kisebb szál sárgarépa2 kisebb újhagyma zöldjével együtt1 kis gerezd fokhagyma3 evőkanál világos szójaszósz1-2 teáskanál sriracha szósz (el is hagyható) 1 púpos teáskanál sötét nádcukor2 teáskanál rizsecet (vagy más, semleges ecet)só, frissen őrölt bors2 púpos teáskanál sűrített paradicsomFöltettem forrni vizet sóval, mikor felforrt, beletettem a tésztát. Míg a víz melegedett, minden hozzávalót tisztítottam, aprítottam. A wokba olajat öntöttem, rádobtam a kis kockákra vágott tofut és megpirítottam. Hozzáadtam a karikázott újhagymát és a vékony csíkokra vágott sárgarépát is, jól átpirítottam őket is, majd apróra vágott fokhagymát is tettem rá, épp csak érje a hő, aztán jött a sűrített paradicsom, szójaszósz, ecet, cukor, s felöntöttem kb. 1 dl vízzel. Összerotyogtattam, kóstoltam. Mikor kész volt a tészta, átszedtem a wokba és 4-5 percig nagy lángon pirítottam.