Joghurtos, karamellizált hagymás szélesmetélt

  • 2020.03.19.
  • 4

Görög mediterrán tésztaebéd. Diane Kochilas receptje.Hozzávalók 2 főre egy kiadós leves után:25 dkg szélesmetélt6 evőkanál extraszűz olívaolaj5-6 púpos evőkanál görög joghurt 2 kisebb-közepes vöröshagyma (cirka 20 dkg)só, frissen őrölt bors10 dkg grada padano vagy pecorino vagy más ízes keménysajtTedd fel a tésztafőzővizet meglehetős sok sóval. Tengervíz legyen. Amíg felforr, a hagymát nagyobb kockákra vágva először dinszteld kevés sóval az olívaolajban, majd addig pirítsd, míg sötétre karamellizálódik. A kész tésztát keverd el a joghurttal, a karamellizált hagymával, a reszelt sajttal, ha kell pici sóval (kóstold). Annyi joghurtot tégy a tésztára, amennyivel egy finom krémes szósz képződik rajta. Tálaláskor szórd meg frissen őrölt borssal.
Magyaros gyomrúak használhatnak jó sűrű, 20%-os tejfölt is a joghurt helyett.