Ázsiai stílusú húsleves leveles kellel

  • 2020.01.18.
  • 7

Maradékhasznósítós ázsiai stílusú leves. Tegnap csirkét sütöttem egyben, és annak mindig megmarad a mellehúsa. (Azt szeretjük a legkevésbé.) Jó sok lé is kisült a csirkéből (bóti), sajnáltam kidobni, mert nagyon jó ízű volt. Átszűrtem, főztem vele alaplevet - plusz a fagyasztóban talált ilyen-olyan csontokból -, gyömbérrel, vöröshagymával, fokhagymával, cukorral, ecettel és szójaszósszal. Átszűrtem, belefőztem a piacon talált leveles kelt, gombát. Tálaláskor belekerült a megmaradt mellehúsa, megszórtam még zöldhagyma zöld szárával, retekcsírával, petrezselyemzölddel. Ja, és a tészta házi ramentészta, sült szódabikarbónás vízzel gyúrtam. Isteni vót.
Négy tányérhoz kell:1 csirkefarhát és egy kis darab karajcsont (más is lehet, én ezt tettem bele)4-5 nagy gerezd fokhagyma1 nagy fej vöröshagyma1 darabka friss gyömbér,
kb. 2 teáskanál cukor2 teáskanál rizsecet (nálam fehérborecet)só2 evőkanál világos szójaszószleveles kel (helyette kelkáposztalevél is lehet felcsíkozva)8 darab barna csiperkekevés fagyasztott zöldborsóvalamilyen csíra (nálam retek)újhagyma (főleg a zöldje)korianderlevél (én ahhoz hozzá nem jutok, de nem is szeressem, tehát helyette petrezselyemlevél, de el is hagyható)sült vagy főtt csirkemell3 liter vízplusz ramentészta