Hűsítő citromleves

  • 2012.07.02.
  • 6

Ebben a hőségben meglehetősen jól esik ez a citromleves, még ha elsőre furán is hangzik
a neve :) Hűsítő citromlevesHozzávalók:3-4 db citrom1 lvíz10 - 15 dkg xukor/cukor1
teáskanál vaníliaaroma/1 cs vaníliás cukordarabka
fahéj3 - 4 szem
szegfűszeg1/2 cs
vaníliás pudingpor
(főzős)2 dl
habtejszín (nem cukrozott)tálaláshoz: ananászkonzervElkészítési idő: 10 perc (+ pár óra hűtés)Mosogatnivaló: Nem túl sok Elkészítés:A citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk.
A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, a xukrot, vaníliaaromát és a citromokat. Addig főzzük, amíg a citromkarikák megpuhulnak (kb. 15-20 perc).
Lehúzzuk az edényt a tűzről. A fűszereket kiszedjük a vízből. A vaníliás pudingport simára keverjük pár kanál vízzel, teszünk hozzá pár kanál forró levest is, és besűrítjük vele a levest. Botmixerrel simára turmixoljuk. Hűtsük be jól a levest!
A 2 dl tejszínt tálba öntjük, majd merőkanalanként adjuk hozzá a cittromlevest és kézi habverővel elkeverjük.
Tányérra szedjük, levesbetétnek ananászt kínálunk hozzá!
Nagyon hidegen kínáljuk!