Csirkebelsőség-pörkölt rizzsel

  • 2018.03.22.
  • 8

Hozzávalók (4 személyre):80 dkg csirkezúza és -szív vegyesen, 5 dkg füstölt szalonna, 1 paprika, 2-3 hámozott paradicsom, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors.Elkészítése:A zúzát és a szívet jól megmossuk, megtisztítjuk, a porcokat és a fölösleges hártyákat és zsíros részt levágjuk, majd félbevágjuk. A szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzát meg a szívet, kissé átpirítjuk, házi ételízesítővel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és lassú tűzön főzzük. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a paprikát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.