Babaköszöntő torta ikreknek

  • 2021.10.03.
  • 0




p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } A kalandos afrikai út helyett egy gólya itt maradt, és sokkal izgalmasabb feladatnak téve eleget, rögtön két kisbabával ajándékozta meg a barátainkat. :D Régóta várták már a pillanatot, hogy szülők lehessenek, és most végre beköszöntött az életükbe a legnagyobb boldogság – az álmuk valóra vált. :)A várandósság hónapjait végigszurkoltuk, az utolsó hetekben pedig lázas készülődésbe kezdtünk – részben ugyanis saját készítésű ajándékokkal szerettük volna meglepni az újdonsült anyukát és apukát. Én napokon át cuki képek szerkesztésével foglalatoskodtam, a Kutyafül pedig lézergravírozóval formába öntötte az elkészült műveket, hogy azok egy része bekeretezve díszíthesse majd az ikrek szobáját. Továbbá a babaköszöntő képeslapot is mi eszkábáltuk össze. A másik fő sk. meglepinek naná, hogy tortának kellett lennie, hiszen olyan nincs, hogy a Sünis kanál elszalasszon egy olyan kivételes alkalmat, mint a gyerekszületés. :D Mivel a tortát a kórházban tett látogatásunkkor szerettem volna átadni, semmiképp nem akartam nagy méretűt sütni. Ez a kis szívecske pont akkora, hogy a mi Drágáink szinte egy ültő helyükben bepuszilhatják, és így nem okozhat gondot a hűtés a nem otthoni körülmények között.Az alkalom kiemelt fontossága miatt rendeztem egy próbasütést, és miután a teszt 95%-ban jól sikerült, a nagy alkalomra már tökéletesítve került ki a kezem alól kedvenc ikreink első, igazából nulladik szülinapinak tekinthető, pihepuha tortája. :)A tegnapi látogatásunkkal és az ajándékokkal nagy meglepetést és örömet szereztünk a mi csodaszép anyukánknak, ill. a büszke apukának. Most is, mint mindig, csak úgy repült az idő négyesben. :)Drága Barátaink, nagyon büszkék vagyunk rátok!A boldogságotok nekünk is nagy öröm. :)Sok egészséget és örömteli éveket kívánunk nektek!Isten hozott, Nátániel és Ramóna!♥+♥p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: un
Kókuszkrémtorta:Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:a piskótához:4 tojás8 dkg porcukor8 dkg olvasztott vaj7 dkg fehér tönkölyliszt7 dkg őrölt mandula vagy mandulaliszt3 g sütőpora kókuszkrémhez:1 nagy (kb. 60 g) tojás3 dkg kókuszreszelék, darálva1,5 dkg fehér tönkölyliszt1 dkg étkezési kukoricakeményítő3 dl kókusztejszín1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 2 cs. Bourbon vaníliás cukor5 dkg vaj7 dkg porcukorgél állagú, királykék, azúrkék és piros ételszínezék (pl. Fractal Colors) elkészítés:A szív sablonhoz sütőpapírból 18 cm átmérőjű körlapot vágunk ki, amit félbehajtunk, és kiszabunk belőle egy fél szív formát. Félretesszük.A piskótához a tojássárgáját a porcukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, majd felváltva beledolgozzuk a sütőporral vegyített tönköly- és mandulalisztet, valamint a felvert tojásfehérje felét. Óvatosan hozzáforgatjuk a többi fehérjehabot is.A tésztamasszát a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát 2-3 percig a formában hagyjuk, majd abból kivéve, tortarácson hagyjuk teljesen kihűlni. Két lapra vágjuk, és egyben hagyjuk.A szív sablon széleit körben lekenjük egy kevés vajjal, ráfektetjük a tésztára, és ennek mentén kivágjuk a szív formát.A krémhez a tojást lábasba ütjük, majd a kókusztejszínt fokozatosan hozzáöntve, csomómentesre keverjük a darált kókuszreszelékkel, a keményítős liszttel, a porcukor felével és a vaníliamagokkal. Kis lángon, kevergetve sűrű pudinggá főzzük. Teljesen kihűtjük, miközben többször átkeverjük.A puha vajat a többi (vaníliás) porcukorral habosra kavarjuk, és a pudinghoz dolgozzuk. Hűtőbe tesszük.A lehűtött krémet kétfelé vesszük, az egyik adagba kétféle kék színű, a másikba piros ételfestéket keverünk.Mindkét krémet 2/3-1/3 arányban kettévesszük, és a kisebbik mennyiségeket külön-külön, csillagcsöves habzsákokba töltjük. Ezt a díszítéshez fogjuk használni.A többi kék és a rózsaszín krémmel betöltjük a tésztát úgy, hogy együtt szív alakot formázzanak, és befedjük a másik piskótalappal.A megmaradt krémekkel körbekenjük a torta szélét és tetejét, és középen szépen összedolgozzuk.A habzsákokba töltött krémmel tetszőlegesen kidíszítjük a torta tetejét. Fogyasztásig hűtőbe tesszük. (Ha a tortát ajándékba szánjuk, a közepére díszt is helyezhetünk.)sütési hőfok: 170°C sütési mód: alul-felül sütés sütési idő: kb. 35 perc