Narancsos cseresznyekrém kókuszhabbal (vegán)

  • 2021.06.29.
  • 5




Végre érik a málna – a bokrainkról egyre több gyümölcsöt szüretelünk. :) Málnaszedés közben a cseresznyefa alá is rendre be kellett bújnom, és mivel még láttam érés alatt lévő, illetve már leszedhető szemeket is, ilyen módon a tálkába a málna mellé cseresznye is került. Így szedtem össze belőle legutóbb annyit, amiből elkészülhetett ez az üde, frissítő zamatú pohárkrém. Bár az elkészítés módja hasonlít a múltkori cseresznyés desszerteméhez, mégis egészen más hatású. A savanykás gyümölcskrém az édes kókusztejszínhabbal igazán kellemes élményt nyújtott. :)
Hozzávalók 4 személyre:30 dkg magozott cseresznye4 dkg finomítatlan nádcukor1 vaníliarúd1 mk. őrölt fahéj2 dl frissen facsart narancslé4 dkg vaníliaízű pudingpor (vegán)4 dl kókuszkrém (pl. Cocomas vagy Delcoco)1 dkg finomítatlan nádcukor, darálva1 cs. Bourbon vaníliás cukorreszelt narancshéjp { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }elkészítés:A cseresznyét a nádcukorral, az őrölt fahéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és a vaníliahéjjal együtt lábasba tesszük, felöntjük 1,5 dl narancslével, és fedő alatt puhára főzzük.Kivesszük belőle a vaníliarudat, a gyümölcsöt leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi narancslével simára kevert pudingport, és felfőzzük. Többször átkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. (A kész puding viszonylag híg állagú, de kihűlve besűrűsödik.)A kókuszkrémet magas falú edényben 30 percre mélyhűtőbe tesszük, majd habbá verjük, és a felét a gyümölcspudinghoz forgatjuk.A vaníliás cukrot a nádporcukorral a többi kókusztejszínhabhoz keverjük, és csillagcsöves habzsákba töltjük.A gyümölcskrémet üvegpoharakba szedjük, kókusztejszínhabot nyomunk rá, megszórjuk reszelt narancshéjjal, és egy-egy cseresznyeszemmel díszítve kínáljuk.
p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }