Paradicsomos cukkinikrémleves parmezános kukoricagombóccal

  • 2020.09.21.
  • 3



Kutyafuttában készült ez a leves és a fotók is. És ha ennek köszönhetően kevesebb kép került volna be ebbe a bejegyzésbe, akkor annak biztosan jó páran örülnének, akik nem szeretnek sokat görgetni. ;) De nem így lett, most is ragaszkodtam a 6-os számhoz. :DA cukkinikrémleves egyébként nem tartozik a kedvenceim közé, legalábbis az a változata, amit pár éve tettem fel a blogra. Annál ui. dominált a névadó zöldség íze. Ez a mostani viszont más, és aki erőteljes cukkini ízre számít, annak ez talán csalódás lesz. Tudom, nem éppen jó reklám ez ennek a levesnek, de akinek hozzám hasonlón nem a szíve csücske a cukkini, annak meg pont, hogy kellemes élmény lehet, hogy nem markáns a benne lévő zöldség aromája. :)Szokás szerint laktatóra sikeredett – hála a gombócoknak –, és kimondottan ehetőre is – köszönet érte a szakácsnőnek, azaz nekem! :D Rövid időn belül háromszor is megfőztem. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }
Hozzávalók 2 személyre:Leveshez:1 cukkini1 közepes paradicsom1 nagy fej vöröshagyma1 csilipaprika1 ek. Toscana fűszerkeverék½ tk. őrölt kurkumaőrölt fekete borssó2 ek. citromlé1 ek. finomítatlan nádcukor4 dkg vaj0,5 dl habtejszín8 dl zöldségalapléGombóchoz:2 tojás1 tk. sűrített paradicsom1 tk. Toscana fűszerkeverékőrölt szerecsendiósó10 dkg reszelt parmezán10 dkg konzervkukorica5 dkg teljes kiőrlésű búzalisztelkészítés:A paradicsomot 3 helyen bemetsszük, forrásban lévő vízbe áztatjuk 1-2 percre, majd lehúzzuk a héját, és a gyümölcshúst feldaraboljuk.A szeletekre vágott vöröshagymát a felaprított csilivel együtt enyhén sózzuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk.Rátesszük a meghámozott, feldarabolt cukkinit a paradicsommal együtt, a kurkuma kivételével a fűszerekkel ízesítjük, és 2-3 percig pároljuk.Felöntjük annyi alaplével, amennyi épp ellepi, és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.Hozzáadjuk a kurkumát, botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a többi alaplevet, majd a tejszínnel krémesítjük, és újra felforraljuk.A gombóchoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, a masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő leveshez adva, készre főzzük. Cukorral és citromlével ízesítjük. Tálaljuk. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }