Sonkás-sajtos csirke nuggets pikáns tartármártással

  • 2019.05.20.
  • 8

Tudom-tudom, a húsvét már rég elmúlt, de mit csináljak, ha még mindig van sonkánk. :D Amúgy direkt azért, hogy az ünnepek után is ehessünk még belőle. :D Nem győzök olyan recepteken agyalni, amihez felhasználhatom a maradék sonkát. Ez az alábbi étel azonban nem kívánt sok gondolkodást, mert a csirke nuggetset már régóta ki akartam próbálni. Hasonlót ugyan már csináltam, de az mégis más volt. Természetesen magában túl tömény lett volna, ezért én sült krumplit és vajon futtatott kukoricát készítettem hozzá. Pillanatok alatt bekapkodtuk. :DHozzávalók kb. 30 darabhoz:Csirke nuggetshez:45 dkg csirkemell15 dkg főtt, füstölt sonka10 dkg reszelt cheddar sajt80 ml habtejszínőrölt fekete borssózsemlemorzsa + szezámmag keverékenapraforgó- vagy kókuszolaj a sütéshezTartármártáshoz:20 dkg tejföl5 dkg majonéz1 púpozott tk. Dijoni mustár1 csapott tk. fokhagymakrém1 csapott tk. porcukorőrölt fehér bors1 tk. extra szűz olívaolajelkészítés:A sonkát késes aprítóban ledaráljuk és összekeverjük a reszelt sajttal.A csirkemellet feldaraboljuk, szintén késes aprítóban ledaráljuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, majd elkeverjük a tejszínnel és a sajtos sonkával.A masszából evőkanálnyi mennyiségeket veszünk ki, és duci hengerekre formázunk. Letakarva, 1 órára hűtőbe tesszük.A lehűtött húst megforgatjuk szezámmag és zsemlemorzsa keverékében, és bő, forró olajban kisütjük. Pikáns tartártármártással, ketchuppal és/vagy majonézzel együtt tálaljuk.Tipp:Köretnek sült krumplit, friss salátát adhatunk mellé.p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }