Fokhagymás hátszín gyömbéres spenóttal

  • 2014.01.27.
  • 0

Suanjiansi Bocai Niorou
Szokatlanul enyhe volt az idei
január. Szinte tavaszi zsongás a piacon és
a kínálat is jobban
hasonlított a
márciusira mint a
januárnak megszokottra. Zöld saláták,
piros retkek, újhagyma és
spenót is volt bőven a standokon.
Természetesen

a spenót hegyek láttán

a mi menünk is
spenótos lett ám
ezúttal messze elrugaszkodtam a

megszokott pürétől .
Kínai menübe került a

friss haragos zöld
spenót.Fokhagymás hátszínt készítettem
gyömbéres spenóttal








Hozzávalók :
700 g
hátszín500 g spenót1 szál
póréhagyma1 kápia paprika3 cm-nyi
gyömbér3 gerezd
fokhagymachili olajszezám olaj
sóborskukorica keményítő
soya

szósz











































































































































































A
gondosan előkészített ( mosott,
megtisztított)
hátszínt
vékonyan szeleteljük ,majd
soya szósszal és
szezám olajjal
meglocsoljuk, félretesszük. Pihentetjük.Sütés előtt picit sózott kukorica keményítőben megforgatjuk a húsokat.
Wokban
szezámolajat
hevítünk,ebben átsütjük a
húsokat,majd félrehúzva az össze lapított fokhagymát és apróra vágott pórét, valamint a


felkockázott
kápia paprikát is átsütjük.Összekeverjük a
hátszínnel. Közben a
spenótot megtisztítjuk,
a levelein maradt pár csepp
vízen
megpároljuk,lecsöpögtetjük,kevés olajon
a
felcsíkozott gyömbért megfutttatjuk, rádobjuk a spenótot, átkeverjük," meghintjük"
chili olajjal, sózzuk,borsozzuk.Az "ázsiai " tésztát
forró vízben áztatjuk, leszűrjük és tálalunk.Nyers zöldségeket
kínálunk mellé
.