Kókuszos kocka liszt és cukor nélkül

  • 2021.02.14.
  • 6

Régi kedvenc süteményünk a kókuszos kocka. Most egy egészségesebb változatát készítettem el, amit diétázók, cukorbetegek és IR-esek is nyugodtan fogyaszthatnak. Azt hittem a gyerekeknek nem fog ízleni, de szerintem észre sem vették a különbségett, ugyanúgy csipegették a tányérról. Azt mondták, ha nem árulom el észre sem veszik, ugyanolyan finom, mint a hagyományos kókusz kocka.
Hozzávalók :8 tojás10 dkg eritrit (vagy más cukorpótló)
1 evőkanál útifűmaghéj10 dekagramm kókuszreszelékHozzávalók a mázhoz8 dkg kókusz zsír8 dkg kakaópor8 dkg eritrit
kb egy deci víz1 ek rum aroma
15 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése :A tojásokat szétválasztom a tojássárgáját az eritrittel habosra keverem, a tojásfehérjét is felverem habnak.
A tojássárgája habhoz hozzáadom a kókuszreszeléket az útifűmaghéjat és óvatosan hozzákeverem a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral kibélelt közepes méretű ( 23x35 cm) tepsibe öntöm és előmelegített sütőben először 200 fokon 10 percig utána 180 fokon 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm jó-e.Mikor kihűlt kockákra darabolom és a közben elkészített mázba mártom, lecsurgatom és a kókuszreszelékben megforgatom.Máz készítés:
Gőz fölött a kókusz zsírt, eritritet, kakaóport, rumaromát és a vizet átmelegítem és ebbe mártom a sütemény darabkákat.(Bevallom megkóstolva nekem egy kicsit keserű lett, ezért még adtam hozzá egy kis folyékony édesítőt.)

Címkék

Kókuszos Diétás