Kefires kókuszos (fakanalas)

  • 2020.10.26.
  • 4


Vasárnap délutáni desszertünk. Egyszerű elkészíteni és isteni finom. A lágy tészta és a belsejében a csoki öntet igazi ízharmónia.
Tészta:száraz hozzávalók:350 g liszt150 g kristálycukor1 cs vaníliacukor1 cs sütőpor80 g kókuszreszeléknedves hozzávalók:500 ml kefir2 db tojás8 evőkanál olaj (olvasztott zsír)
Öntet:200 g
vaj vagy margarin2 ek víz4 ek rum4 ek kakaópor200 g porcukor

kókuszreszelék a szóráshoz Elkészítése: A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a nedves hozzávalókat, összeállítom.
33x25 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek és a tésztát beleöntöm, egyenletesen elsimítom.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm.Miután megsült, kivesszem a sütőből és egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodok a tésztába, egymástól kb. 3 cm távolságra. Az öntet hozzávalóit összeolvasztom arra ügyelve, hogy ne forrjon fel. Ezzel locsolom meg még melegen a tésztát, úgy, hogy belefolyjon a lyukakba is.
Tetejét kókuszreszelékkel megszórom.
Kicsit hűlni hagyom és már szeletelhető is.