THEOry cake

  • 2020.01.17.
  • 2

Ez a poszt a tőlem megszokottól, kicsit eltérőbb lesz, ugyanis most egy kicsit belekukkanthatok magába a sütés folyamatába is. Egy fotós barátnőmmel (innermazing) sütöttünk együtt (egy közös kedves barátnőnk, Theo szülinapjára, innen a süti neve ;) ), ő közben kattintgatott, a képek pedig zseniálisan visszaadják a hangulatot, hogy milyen is gyerekekkel együtt alkotni a konyhában :).
A süti tetejét megkoronázó isteni sós karamellás szószt (kókuszpálma cukor+vaj+só), Niki készítette, rögtönözve (amíg én elhoztam a nagyobbik gyermeket az oviból).
Hozzávalók:300 g étcsoki5 tojás80 g kakaópor (cukrozatlan)200 g vaj80g eritrit80 g barna rizsliszt20 g tápióka liszt1 tk sütőporegy csipet sóA csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kihabosítjuk az édesítővel. A felolvadt csokit óvatosan hozzácsurgatjuk a sárgájához, majd a liszteket is hozzáadjuk végül az egészet fellazítjuk a fehérjével.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük, ha kicsit lágyabbra szeretnénk, hamarabb, ha kicsit tömörebbre, akkor pedig 5 perccel tovább süssük.