Spenótfőzelék kicsit másképp " laktózérzékenyeknek is!

  • 2014.06.05.
  • 6

Minek nevezzelek? Spenót curry vagy currys spenót, ahogy tetszik, a lényeg az, hogy a spenót nem mumus. Annyira jófej zöldség, nagyon jól kombinálható, elsőre talán hajmeresztőnek tűnő hozzávalókkal, mint például a kókusztej. Én szeretek eltérni a hagyományos ízektől, hisz tudjátok, tavaly kattantam rá a kókusztejes spenótfőzelékre, abból is az édes-mézes verzióra pici gyömbérrel megbolondítva. Ezúttal szintén maradék kókusztej várt felhasználásra, viszont sós ízre vágytam és ismét egy pikáns ebéd kerekedett belőle.Az is mellette szól, hogy 10 perc alatt elkészült (én nyertem Jamie), én egymagában ettem nagy tányérból nagy kanállal jó sokat, szezámmaggal megszórva, de mehet mellé akár bundáskenyér is vagy kemény tojás vagy jóféle rozskenyér. Mondjuk pörköltet nem tennék azért a tetejére…Sokak számára az is fontos lehet, hogy laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják, a sűrítéshez pedig zablisztet használtam, de akár kukoricakeményítőt is lehetne, így gluténérzékenyek sem maradnak ki a jóból. Popeynek is ízlene, tessék kipróbálni na!:)Hozzávalók 2 főre:fél kg friss spenótlevél4 deci kókusztej2 gerezd fokhagyma1 mokkáskanál madras currykeverék v ha ez nincs : pici őrölt római kömény, koriander, kurkuma keverékefél mokkáskanál őrölt chilisó2 csapott evőkanál zabliszt1 evőkanál kókuszzsír1 evőkanál szezámmag a tetejéreA  kókuszzsírt felolvasztottam egy serpenyőben, majd rádobtam a spenótot, ráreszeltem a fokhagymát, sóztam, rászórtam a többi fűszert is és megvártam, míg a spenót összeesik és megpuhul. Turmixgépbe tettem, megszórtam a zabliszttel, felöntöttem a kókusztejjel és összeturmixoltam, majd visszatettem a gázra és ismét felforraltam, megvártam míg besűrűsödik, aztán elzártam a gázt alatta. Tálaláskor megszórtam szezámmaggal.