Szűz és csípős avagy Eh...

  • 2021.05.17.
  • 8

Eh... hát ez van...
...van amikor nincs kedvem főzni -nem szégyellem- ilyenkor előkapok valami kozervet, kukoricát, paradicsomot, egy kis husit, ezt-azt, tökmidegy, összekavaron, felmelegítem... eh...CSÍPŐS PAPRIKÁS SERTÉSRAGU
KUKORICÁVAL ÉS PARADICSOMOS RIZZSEL60-80 dkg szűzpecsenye2 dl tej (kb.)4 ger. fokhagyma2 dob kukorica konzerv (2X340g)1 db kápia paprika1 db erős zöldpaprika vagy chili30 dkg rizs1 kis dob. paradicsompüré (70g)római köményőrölt fahéjlestyánsókiegészítőnek:10-15 dkg reszelt sajt (pl.Massdam)1 nagy p. natúr joghurt (450g)A fokhagymát gerezdeket összezúzzuk és elkeverjük a tejben.A szűzpecsenyét megtisztítjuk és felcsíkozzuk, majd néhány órácskára, hűtőbe téve a fokhagymás tejben pácoljuk. Hagyományos módon párolt rizst készítünk azzal a kis különbséggel, hogy a felöntő vízébe belekeverünk egy kis doboz paradicsompürét, illetve lestyánnal is ízesítjük.A kápia paprikát és az erős paprikát felkockázzuk.Közben a bepácolódott húst lecsepegetettjük és egy nagyobb serpenyőben, kevéske zsiradékon elkezdjük sütni/pirítani (egy kicsikét fröccskölni/sisteregni fog 😉).10-12 perc elteltével megsózzuk, őrölt római köménnyel és fahéjjal ízesítjük, aztán hozzá borítjuk kukoricát (én nem szűrem le), a kockára vágott papirkákat és kis lángon összeforraljuk.Tálaláskor a paradicsomos rizsre adagoljuk a ragut, megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a joghurttal.Van aki forrón szereti,ezért nem baj ha van késznél chili-szószés tűzoltó készülék
😈