Szűz és csÃpÅ‘s avagy Eh...
- 2021.05.17.
- 8
Eh... hát ez van...
...van amikor nincs kedvem fÅ‘zni -nem szégyellem- ilyenkor elÅ‘kapok valami kozervet, kukoricát, paradicsomot, egy kis husit, ezt-azt, tökmidegy, összekavaron, felmelegÃtem... eh...CSÃPÅS PAPRIKÃS SERTÉSRAGU
KUKORICÃVAL ÉS PARADICSOMOS RIZZSEL60-80 dkg szűzpecsenye2 dl tej (kb.)4 ger. fokhagyma2 dob kukorica konzerv (2X340g)1 db kápia paprika1 db erÅ‘s zöldpaprika vagy chili30 dkg rizs1 kis dob. paradicsompüré (70g)római köményÅ‘rölt fahéjlestyánsókiegészÃtÅ‘nek:10-15 dkg reszelt sajt (pl.Massdam)1 nagy p. natúr joghurt (450g)A fokhagymát gerezdeket összezúzzuk és elkeverjük a tejben.A szűzpecsenyét megtisztÃtjuk és felcsÃkozzuk, majd néhány órácskára, hűtÅ‘be téve a fokhagymás tejben pácoljuk. Hagyományos módon párolt rizst készÃtünk azzal a kis különbséggel, hogy a felöntÅ‘ vÃzébe belekeverünk egy kis doboz paradicsompürét, illetve lestyánnal is ÃzesÃtjük.A kápia paprikát és az erÅ‘s paprikát felkockázzuk.Közben a bepácolódott húst lecsepegetettjük és egy nagyobb serpenyÅ‘ben, kevéske zsiradékon elkezdjük sütni/pirÃtani (egy kicsikét fröccskölni/sisteregni fog 😉).10-12 perc elteltével megsózzuk, Å‘rölt római köménnyel és fahéjjal ÃzesÃtjük, aztán hozzá borÃtjuk kukoricát (én nem szűrem le), a kockára vágott papirkákat és kis lángon összeforraljuk.Tálaláskor a paradicsomos rizsre adagoljuk a ragut, megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a joghurttal.Van aki forrón szereti,ezért nem baj ha van késznél chili-szószés tűzoltó készülék
😈
A szerzőről
Őrülten jó ételek