Marha és kukta avagy Miért nem...?
- 2021.05.03.
- 4
Megmondom a frankót Drágájim (megent) nem tudok elfogadható magyarázatot adni arra, hogy eddig miért nem
😮?!?!
használtam, a legalább 40 éves kuktámat, vagy ahogy mostanság nevezik kuktafazék-omat-amat-emet-ot stb. ...és a szomszédét sem.Az elmúlt hónapokban, viszont praktikai (gyorsasági) okoból kifolyólag, elÅ‘kerestem, leporoltam és azóta egyre gyakrabban használgatom, annyira, hogy Ãme elkészült az elsÅ‘ kuktás Årültségem....valószÃnűnek tartom, hogy lesz még néhány 👌😉
VÖRÖSBOROS MARHARAGU
ZÖLDSÉGEKKEL ÉS ALMÃVAL
-kuktában fÅ‘zve-Hozzávalók:1,20 kg marhalapocka1 nagy fej vöröshagyma4-5 ger. fokhagyma20 dkg sárgarépa25 dkg alma2 szál szárzeller3 dl vörösbor2 dl vÃz3 ek. liszt4-5 ek. olÃvaolajkakukkfűsópappardelle tésztaA marhalapockát szépen megtisztÃtjuk, majd a 2x2 centis kockákra vágjuk -nem baj, ha picit nagyobbra sikerül 😉- és egy tálba tesszük.A hagymát, a sárgarépát, a szárzellert és az almát szintén megtisztÃtjuk, felkockázzuk, aztán a nyers húsra rakjuk, meghintjük kakukkfűvel, sóval, valamint a liszttel és meglocsoljuk olÃvaolajjal.Ezután a kezünkkel alaposan összeforgatjuk, átkeverjük, hogy minden részére jusson fűszer és liszt.A kuktába beleöntjük a bort és a vizet, felforraljuk, beletesszük a húst, elkeverjük, majd kis lángon ismét felforraljuk, aztán lezárjuk a kuktát és kis lángon 70-80 percig fÅ‘zzük.Közben kifÅ‘zzük a pappardelle-t és egy mélyebb tányérban, a tésztára tálaljuk a finom szaftos ragut.Igen;
kuktában nem lehet illetve "nehéz"sűrű, szaftos pörkölt szerű étkeket készÃteni.De ez nem is az 😉 a leÃrt folyadék mennyiséggel szerintem egy kellemes, szaftos vaj puha ragut kapunk.Természetesen a marha korától is függa fÅ‘zési idÅ‘...
A szerzőről
Őrülten jó ételek