Marha és kukta avagy Miért nem...?

  • 2021.05.03.
  • 4

Megmondom a frankót Drágájim (megent) nem tudok elfogadható magyarázatot adni arra, hogy eddig miért nem
😮?!?!
használtam, a legalább 40 éves kuktámat, vagy ahogy mostanság nevezik kuktafazék-omat-amat-emet-ot stb. ...és a szomszédét sem.Az elmúlt hónapokban, viszont praktikai (gyorsasági) okoból kifolyólag, előkerestem, leporoltam és azóta egyre gyakrabban használgatom, annyira, hogy íme elkészült az első kuktás Őrültségem....valószínűnek tartom, hogy lesz még néhány 👌😉
VÖRÖSBOROS MARHARAGU


ZÖLDSÉGEKKEL ÉS ALMÁVAL


-kuktában főzve-Hozzávalók:1,20 kg marhalapocka1 nagy fej vöröshagyma4-5 ger. fokhagyma20 dkg sárgarépa25 dkg alma2 szál szárzeller3 dl vörösbor2 dl víz3 ek. liszt4-5 ek. olívaolajkakukkfűsópappardelle tésztaA marhalapockát szépen megtisztítjuk, majd a 2x2 centis kockákra vágjuk -nem baj, ha picit nagyobbra sikerül 😉- és egy tálba tesszük.A hagymát, a sárgarépát, a szárzellert és az almát szintén megtisztítjuk, felkockázzuk, aztán a nyers húsra rakjuk, meghintjük kakukkfűvel, sóval, valamint a liszttel és meglocsoljuk olívaolajjal.Ezután a kezünkkel alaposan összeforgatjuk, átkeverjük, hogy minden részére jusson fűszer és liszt.A kuktába beleöntjük a bort és a vizet, felforraljuk, beletesszük a húst, elkeverjük, majd kis lángon ismét felforraljuk, aztán lezárjuk a kuktát és kis lángon 70-80 percig főzzük.Közben kifőzzük a pappardelle-t és egy mélyebb tányérban, a tésztára tálaljuk a finom szaftos ragut.Igen;
kuktában nem lehet illetve "nehéz"sűrű, szaftos pörkölt szerű étkeket készíteni.De ez nem is az 😉 a leírt folyadék mennyiséggel szerintem egy kellemes, szaftos vaj puha ragut kapunk.Természetesen a marha korától is függa főzési idő...