Póré és joghurt avagy Megent csak egyszerűen

  • 2021.04.29.
  • 3

... azaz pont pont pontNem kell túlragozni, egyszerűen, néhány hozzávalóval 😉JOGHURTOS PÓRÉHAGYMALEVES
TÁRKONNYAL ÉS CSIRKEHÚSSALHozzávalók:30 dkg csirkemell1 db póréhagyma2 ger. fokhagyma1 p. natúr joghurt (175g)1 ek. lisztőrölt köménytárkonysóA póréhagymát hosszában félbe vágjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk!-Erre azért van szükség, mert a rétegei közt mindig lapulnak föld/homokszemek, akkor is, ha ez szemmel látható, tartsuk folyóvíz alá és....
A csirkemellet kis kockákra/csíkokra vágjuk, majd egy kevéske zsiradékon finoman lepirítjuk, aztán hozzáadjuk az időközben szintén felkockázott póréhagymát.Amikor a hagyma már egy kicsit összeeset, megsózzuk, tárkonnyal, egy pici köménnyel, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük és vízzel felöntve kellemes puhára főzzük.Befejező műveletként lisztből és a joghurtból habarást készítünk és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk és kis lángon összeforraljuk.😮 ezt most találtam:Kheopsz (Hufu) fáraó katonáit,a harci sikerek elérése után,gyakran jutalmazták póréhagymával.