Póré és joghurt avagy Megent csak egyszerűen
- 2021.04.29.
- 3
... azaz pont pont pontNem kell túlragozni, egyszerűen, néhány hozzávalóval 😉JOGHURTOS PÓRÉHAGYMALEVES
TÃRKONNYAL ÉS CSIRKEHÚSSALHozzávalók:30 dkg csirkemell1 db póréhagyma2 ger. fokhagyma1 p. natúr joghurt (175g)1 ek. lisztÅ‘rölt köménytárkonysóA póréhagymát hosszában félbe vágjuk és folyóvÃz alatt alaposan megmossuk!-Erre azért van szükség, mert a rétegei közt mindig lapulnak föld/homokszemek, akkor is, ha ez szemmel látható, tartsuk folyóvÃz alá és....
A csirkemellet kis kockákra/csÃkokra vágjuk, majd egy kevéske zsiradékon finoman lepirÃtjuk, aztán hozzáadjuk az idÅ‘közben szintén felkockázott póréhagymát.Amikor a hagyma már egy kicsit összeeset, megsózzuk, tárkonnyal, egy pici köménnyel, valamint zúzott fokhagymával ÃzesÃtjük és vÃzzel felöntve kellemes puhára fÅ‘zzük.BefejezÅ‘ műveletként lisztbÅ‘l és a joghurtból habarást készÃtünk és hÅ‘kiegyenlÃtéssel a leveshez adjuk és kis lángon összeforraljuk.😮 ezt most találtam:Kheopsz (Hufu) fáraó katonáit,a harci sikerek elérése után,gyakran jutalmazták póréhagymával.
A szerzőről
Őrülten jó ételek