Sárgarépa és alma avagy Mint kiskorunkban

  • 2021.02.23.
  • 3

Répa és alma, alma és répa akár honnan nézzük ez egy tuti párosítás ????Persze, csak akkor ha szeretjük a sárgarépát... meg az almát...
Például kiskorunkban, ha nem szerettük a sárgarépát -pedig muszáj volt enni- akkor egy kis almával összepürésítették és már kanalazták is bele az akkor még! formás
duci fejünkbe, mert most már asssztán finom... jajj, de szeretiii, jajj de cukimuki, aranpicibabája......ne köpd ki, mert megütlek lesz dádá...Ma meg tessék az egyik kedvenc párosításunk ????Persze, csak akkor ha szeretjük a sárgarépát... meg az almát... ????
ALMÁS-RÉPÁS KRÉMLEVESHozzávalók:50 dkg sárgarépa2 db alma (35-40 dkg)1 kisebb fej vöröshagyma2 dl tejszínlestyángyömbérchili por (ízlés szerint)sóA vöröshagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, kockákra/karikákra daraboljuk és egy kevéske olívaolaj és vaj keverékén együtt aranysárgára pirítjuk.Közben az almákat is megpucoljuk, kimagozzuk, feldaraboljuk és a répához adjuk, megsózzuk, őrölt gyömbérrel, chilivel és egy jó adag morzsolt lestyánnal ízesítjük, aztán bő egy liter vízzel felöntve, közepes lángon, omlós puhára főzzük.-Ha a színe nem ölég teccetős sárga, akkor egy kevés kurkumával megszínezhetjük.-Ezután hozzáadjuk a tejszínt, majd egy botmixer segítségével, szép simára turmixoljuk és összeforraljuk.
Ha esetleg a lestyánt és a chilit elhagyjuk és egy kis cukorral édesebbé tesszük, hamis sütőtökkrémlevesként is kínálhatjuk ????