Káposzta és gyümölcs avagy Meglepő?

  • 2020.12.22.
  • 6

A mai levesem nem is annyira meglepő, mint amilyen egyszerű (má megent) ????Igaz az édes és a sós, savanyú ízek kombinációja, de ezzel vagy legalább is ilyesmi párosításokkal különböző népcsoportok, tájegységek étkei közt nem egy helyen találkozhatunk.Jelen esetben én még a fűszerezéssel is finoman bántam????hogy a alapanyagok őszinte íze érvényesüljön inkább.Csak egy ötlet, az ünnepi, ünnepek közti vagy akár a szilveszteri, újévi menühöz amikor is egyfajta korhelyleves variációként is fogyaszthatjuk.KÁPOSZTALEVES
ALMÁVAL, SZILVÁVAL


ÉS FÜSTÖLT HÚSSALHozzávalók:60 dkg savanyú káposzta40 dkg füstölt hús (pl. tarja)20-25 dkg alma (2 db kisebb)15 dkg aszalt szilva1 nagy fej vöröshagyma2 ger. fokhagymababérlevélrozmaringbors, sóA savanyú káposztát szükség és ízlésünknek megfelelően kimossuk, megvagdossuk.A füstölt húst, az almát és a szilvát is kis kockákra daraboljuk.A vöröshagymát felaprítjuk, egy-két kanálnyi zsiradékon üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a füstölt húst, finoman lepirítjuk, aprított fokhagymával, rozmaringgal, borssal és babérlevéllel ízesítjük.Ezután hozzáadjuk a káposztát és a gyümölcsöket felöntjük vízzel és közepes lángon készre főzzük ez kb. 30-35 perc.A főzés végén kóstoljunk és szükség szerint sózzuk, ha kell - ez ugyi a füstölt hús és a káposzta ízétől is függhet.