Zöldség és rakott avagy Amit találtam

  • 2020.11.25.
  • 2

Ahogy azt tegnap már említettem, mostanában valahogy inkább a zöldségesebb dolgokra vágyom.Ez ma is így történt körülnéztem a barlangomban és összeszedtem minden zöldséget (majdnem, azért holnapra is maradjon)
amik itt-ott elvoltak rejtve, aztán egy tepsibe szépen összeraktam őket és még egy picike hús is került bele.NÉGY-ZÖLDSÉGES RAKOTTAS

JOGHURTTAL ÉS PULYKAHÚSSAL




(4-6 adag)Hozzávalók:40 dkg karfiol/brokkoli vegyesen (fagyos)1 szál sárgarépa1 db cukkini15 dkg rizs50 dkg darált pulyka felsőcomb2 ger. fokhagyma2 p. natúr joghurt (2x150g)2 db tojás10-12 dkg reszelt sajtszerecsendiólestyánbazsalikomkakukkfűbors, sóolívaolajzsemlemorzsaA sárgarépát megtisztítjuk, kiskockákra vágjuk, 1-2 percig olívaolajon, megsózva, pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst aztán felöntjük a rizs mennyiségének duplája vízzel, ízesítésnek egy picike lestyánt dobunk bele és sárgarépás párolt rizst készítünk.A brokkolit és a karfiolt (természetesen csak az egyik is lehet) felolvasztjuk és kisebb, apróbb darabokra vágjuk. (Én nem főztem, amikor már teljesen felolvadtak, így is kellemesre megpuhultak a sütés során.)A darálthús egy kevéske olívaolajon 15-20 perc alatt megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal és kakukkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítjük.A joghurtokat kikeverjük a tojásokkal, óvatosan sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.Egy kis tepsit (32cm) finoman kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, majd nagy lyukú reszelőn belereszeljük a cukkinit, aztán elterítjük rajta a sárgarépás rizst, a tojásos-joghurt kb. felével meglocsoljuk, megkenegetjük.A húst összekeverjük a maradék joghurttal és a rizsen egységesen elosztjuk, utána rászórjuk a brokkolit és a karfiolt, picit lenyomkodjuk, aztán befedjük reszelt sajttal.Előmelegített sütőben 180-190 fokon nagyjából 50 percig sütjük, illetve amig szépen megpirul a teteje.