Shiitake és bulgur avagy Semmi se volt

  • 2020.09.24.
  • 8

A napokban használtam először shiitake gombát, ami lényegében nem lenne egy extra dolog, ha eltekintenénk az egészségünkre gyakorolt hatásairól... hmm.. ennek érdemes utánaolvasni pl.itt????
Gombakirály
????Ha már ilyen finomsághoz volt szerencsém, gondoltam megadom a módját és ázsiai hangulatot adok neki. Üvegtésztával, csemegehagymával, ropogós répával, tán egy kis kacsahússal.Na, megindultam a kamra felé és észrevettem, hogy nincs is
itthon
üvegtésztám, pff... akkor lesz.... bulgur, majd elindultam bevásárolni és megvettem minden fontos dolgot... csak csemegehagymát nem, mindegy az elmaradhat.

Én a bulgurhoz általában adok egy pici kurkumát a színe miatt, de most valamiért ????
curry porral
helyettesítettem...Aztán akár hiszitek, akár nem az sem kacsa, hogy mindig (majdnem) szokott legalább egy darab kacsamell lapulni a fagyóban...Tehát ez a meglepő manna úgy készült, hogy semmi se volt itthon ????ALMÁS-CSIRKÉS BULGUR
SHIITAKE GOMBÁVALHozzávalók:40-50 dkg csirkemell30 dkg bulgur25 dkg shiitake gomba25-30 dkg alma -kettő kisebb- (nem baj, ha nem túl édes)4-5 szem szegfűszegpetrezselyem zöldjerómai köményőrölt gyömbércurry porbors, sónatúr joghurtA csirkemellet, a gombát és az amát is 1 centis kockákra vágjuk.Olívaolajon pillanatok alatt megfuttatjuk a csirkemellkockákat, ha már elvesztette nyers színét hozzáadjuk a gombát és együtt szépen lepirítjuk.Amikor a hús és a gomba szépen megpirult, belekeverjük a bulgurt, megsózzuk, borsozzuk -én most picit bátrabban- szegfűszeggel, római köménnyel, gyömbérrel (ami természetesen
friss is lehet) és curry porral ízesítjük, felöntjük a bulgur mennyiségének megfelelő dupla mennyiségű vízzel és szép lassan, a párolt rizshez hasonlatosan készítjük; de mielőtt lefednénk az hozzákeverjük az időközben felkockázott almát is.Tálalás előtt felkavarjuk, fellazítjuk és egy jó adag aprított petrezselyemzölddel frissítjük.Tálaláskor natúr joghurttal meglocsoljuk.