Alma és ribizli avagy Lopott hangulat

  • 2020.07.16.
  • 2

Végre itt az igazi nyár (asszem), ilyenkor mit tehet az emberfia, ha egy kis hangulatos, finomságot akar enni, irány a szabadba és jöhet a grillezés ????Így tettem tegnap én is, hazaértem a mindennapi dolgokból -gyógyszertár, csekkek befizetése, hivatali ügyintézés, izzadság- hama-hama gyorsan dobtam egy hűsítő zuhanyt a torkomnak (+18), gyerünk a konyhába és elő a grillserpenyő ????Semmi extra, kolbász, virsli, szalonna, zöldség, szósz.Aztán arra gondoltam, hogy ha már ilyen jól beillatosítottam, befüstöltem a konyhát (és a lakást), csak be kellene kapcsolni a sütőt is ????Valamikor az év elején itt a net-en találtam egy érdekes almás kuglóf receptet, ami végül is egyszerű, de a lereszelt almát órákig kell állni hagyni a cukorral elkeverve, hogy meglevesedjen és ha jól emlékszem zsiradék sincs benne. Akkor megcsináltam, de túl nagy katarzist nem okozott, főleg a "várakozási idő" nem. Naná, hogy fogtam magam és nekiálltam ínyemre átvariálni, átalakítani a receptet. Azóta már egy-két módozat elkészült például egy fűszeres változat is (ha jók lesztek, azt is elhozom egyszer) ma
illetve tegnap pedig egy kis ribizlivel bolondítottam meg, ami tökéletes befejezése volt a panel-grillnek.LOPOTT ALMAKUGLÓF

RIBZLIVEL BOLONDÍTVAHozzávalók:40 dkg alma15 dkg cukor2 db tojás25 dkg liszt + szórás1 cs. sütőpor (12g.)5 dkg olvasztott vaj + kenés15 dkg ribizli (piros-fekete)őrölt fahéjcsipet sóAz almát lereszeljük, összekeverjük a cukorral és egy kis őrölt fahéjjal; majd félórát!pihentetjük, hogy meglevesedjen.A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval elkeverjük.A meglevesedett almához hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, aztán beleforgatjuk a sütőporos-lisztet, a ribizlit és a nem forró olvasztott vajat – a tészta viszonylag sűrű, de próbáljunk úgy dolgozni, hogy a ribizlit ne nagyon törjük össze.Egy kuglófformát alaposan kikenünk vajjal, belisztezzük és beleöntjük, egységesen eloszlatjuk benne a tésztát.Előmelegített sütőben 180 fokon, kb.50 perc alatt szépen megsütjük.Fincsi, szaftos, kipróbálós ????????