Padlizsán és maradék avagy Most aztán valóban

  • 2020.05.04.
  • 9

Előfordult már, hogy én is írtam úgy a receptjeimben " ...erre megfelel a maradék sült hús is.."Igazándiból, ezt soha nem értettem és ennek tükrében nem is mondtam igazat, mert számomra a maradék, mint olyan -nem létezik. Na ja, ez meg is látszik rajtam... mondhatnám az "Ezt a falatot egye már meg valaki, ne kelljen rakogatni." hősi és önkéntes áldozata vagyok ????Na de most aztán valóban volt mára maradékom, 2 kisebb sült csirkecomb, és 1 adagocska rizibizi ✌
Igaz ennyivel többet kellett készítenem tegnap.......Ezért ma a aradékok ügyes felhasználására került sor.TÖLTÖTT PADLIZSÁN

SÜLT CSIRKÉVEL ÉS KÖRETÉVEL2 adagHozzávalók:2 db sült csirkecomb (nem túl nagy)1 adag rizibizi1 db padlizsán (kb.35 dkg)1 db tojás1 ek. tejföl5-7 dkg Gouda sajtkakukkfűchilipehelysóolívaolajA padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a héját ne sértsük meg, aztán a kivájt részt kis kockákra daraboljuk és olívaolajon, aranysárgára pirítjuk, picit megsózzuk. Félretesszük hűlni.A sült csirkecombokból ügyesen kiszedjük a csontot, a húsát pedig simán az ujjainkkal megtépkedjük, természetesen apríthatjuk késsel is, de ne legyen túl pépes.A rizibizibe beleütjük a tojás, hozzáadunk egy evőkanál tejfölt, hozzáreszeljük a sajt kb.negyedrészét, kakukkfűvel és ízlés szerint chilivel ízesítjük.Ezután a padlizsánokat egy kis tepsibe rakjuk, finoman megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, a rizibizihez hozzákeverjük a tépett sült húst és a pirított padlizsánkockákat, majd visszatöltjük a padlizsánokba.A maradék sajtot a tetejükre reszeljük.Előmelegített sütőben 190-200 fokon szépen megsütjük, ez akár 40-50 perc is lehet -figyeljünk rá-.Tálaláskor kínálhatunk mellé pluszba tejfölt.