Gesztenye és mascarpone avagy Mit is...?

  • 2019.12.09.
  • 0

Sokat gonolkzitam azon, hogy mi szépet írjak ide, a mai receptem elé...?
...de ismét csak arra jutottam, hogy legjobb sütemény a pogácsa
????A héten még úgysem volt...????GESZTENYÉS PISKÓTATEKERCS




MASCARPONE-VALHozzávalók:6 tojás10 dkg kristálycukor12 dkg liszt1 cs. vaníliás cukor1 mk. sütőpor25 dkg mascarpone25 dkg gesztenyemassza5 dkg porcukor1 mk. őrölt fahéj3+2 ek. baracklekvárrum(aroma)kakaóporA sütőt előmelegítjük 200 fokra.A sütőbe való tepsit (amit ált. adnak a sütőhöz) sütőpapírral kibélelünk.A gesztenyemasszát a mascarpone-val, a porcukorral és a fahéjjal alaposan összekeverjük – ízlésünk és a gesztenyemassza ízétől függően, lehet több vagy kevesebb a cukor -.A lisztet a sütőporral összekeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már „félkemény” hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és szép fényes habbá verjük. Ezután egy keverőlapáttal beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd 3 részletben hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet.(Piskóta készítésekor, ügyeljünk a habosságának megőrzésére; tehát amikor a sárgákat, illetve a lisztet beledolgozzuk a habba, laza