Banán és körte avagy Szeretem a sütit

  • 2019.12.02.
  • 3

Egy finom ízletes zamatos körte pompás kiegészítője lehet egy jófajta Camembert vagy Brie sajtnak.A következő recept sajnos nem erről a párosításról szól... ????...de ha kell, akkor kell
????????BANÁNOS SÜTI KÖRTÉVELHozzávalók:4 db tojás25 dkg liszt25 dkg porcukor1 ek. kakaópor25 dkg körte (kb.)3 db banán1 dl tej1 dl étolaj1 cs. sütőpor(tortadara)
A körtét kis kockákra daraboljuk, a banántA tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a porcukrot és sűrű, kemény, fényes habbá verjük.A sárgákat kikeverjük a tejjel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, aztán szépen, finoman összeforgatjuk a habos résszel, a végén a körtét is beleforgatjuk. Próbáljunk minél kevesebb mozdulattal dolgozni, hogy a habos részt túlzottan ne törjük szét.A 38 centis tepsit kikenünk vajjal és vékonyan kilisztezzük vagy sütőpapírral kibélelünk -
hát, én ezt választottam - és beleöntjük a tésztát.A tetejére egységesen elosztva rászórjuk a banánt.(Nem kötelező, de kicsit feldobja, ha a tetejét tortadarával s meghintjük.)180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.Az ilyesmi tésztáknál alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nem tapad rá „nyers” tészta akkor okés a buli.