Aszalt paradicsom és ruccola avagy A születésnap 50 árnyalata

  • 2015.02.24.
  • 6

Az egyik nagyon kedves barátom, sikeresen átlépte a jubilális 50-dik szülinapját a múlt hét elején.
A rendezvény sorozat már előtte szombaton a 0-dik nappal, zenés-táncos mulatsággal kezdődött, egy fantasztikus rock-bulival.Hétfő - szerda - péntek és a zárónap szombat ill. vasárnap hajnal (reggel).Most, hogy már kicsit jobban vagyok, megosztom veletek is azt a finomságot amelyet az isteni Gagaházi sör mellé sütöttem kísérőként - persze a pálinka is jó volt kísérőnek; vagy fordítva? szerintem erre már senki nem emlékszik :)

...és lesz még néhány finomság, ahogy visszatérnek a képek ;)
PARTI CSIGA,

RUCCOLÁVAL ÉS

ASZALT PARADICSOMMAL

ÉS NÉMI PARMESAN-AL
Hozzávalók:50 dkg liszt20 dkg főtt burgonya2,5 dkg élesztő2,5 dl tej5 dkg Parmesan vagy Grana Padano sajt8-10 sz. fűszeres-olajban eltett aszalt paradicsom1 nagy marék ruccola (az sem baj ha több) 3 ek. olvíaolaj1 mk. őrölt köménykristálycukorbors, sóA élesztőt kézmeleg enyhén cukros tejben felfuttatjuk.A kihűlt burgonyát burgonyanyomón áttörjük.A lisztbe belekeverjük a őrölt köményt illetve megsózzuk és egyenletesen eloszlatjuk benne az áttört burgonyát, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt.Szép, sima tésztává dagasztjuk, félidőben, amikor a tészta már összeállt, az olajat is beledagasztjuk.Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük; aztán kb.0,5 centi vastagságúra kinyújtjuk .A ruccolát felaprítjuk (kezdem megkedvelni a ruccolát, mint „fűszernövényt”); a aszalt paradicsomokat szintén is kis darabokra vágjuk.A kinyújtott tésztánk egyik szélén szabadon hagyunk egy 3-4 centis rész, amit a tekerés előtt kissé megnedvesítünk, a többi részére pedig ügyesen elosztjuk a ruccolát és a paradicsomot. Picit sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a sajtot, -ha egy keveset hagyunk a sajtból akkor majd a tetejét is megszórhatjuk egy picikét-.