Zabpehlyhes- csokis keksz. Oatmeal- choco cookies

  • 2014.11.22.
  • 4

Fill the biscuit tin with these rustic cookies. See recipe below please.












Nagyon szeretem a kekszeket, már több ízben- hm de mókás nyelv ez a magyar :)-
is szerepeltek a blogon, szerintem megunhatatlan és mindig jól jönnek, ha egy kis finomságra vágyik az ember 10 óraira vagy uzsonnára. Íme néhány régebbi bejegyzés keksz témában:
fitnesz verzió :),
egy kicsit keményebb változat, mint ez a mostani,
mandulás keksz, karácsonyi hangulatban,
almás verzió,
izgalmas, fűszeresHozzávalók 18 db nagyobb kekszhez:210 g darált zabpehely
4 evőkanál nyírfa- avagy barna cukor (vagy ami van otthon)3 teáskanál őrölt chia mag (szintén olyan hozzávaló ami elhagyható)135 g zabpehely2,5 dl víz1 db tojás4 teáskanál darabolt törökmogyoró1 csipet só20 g 99%-os cukrozatlan étcsokoládé apró darabokra vágvaezeken kívül ha valaki szeretne természetesen tehet még bele mazsolát, mandulát, egyéb aszalt gyümölcsöt, magokat, fahéjat, vaníliát ízlés szerint.Elkészítés mente:Tegyük egy tálba a zabpehely lisztet (ha nincs akkor daráljuk le a zabpelyhet mákdarálón). Adjuk hozzá az összes hozzávalót kivéve a tojást.A tojást verjük fel abban a bögrében, amiben a vizet kimértük és öntsük ezt is a tálba.Keverjük össze jól az egészet egy kanál vagy villa segítségével.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.Melegítsük elő a sütőt (nekem régimódi a sütőm, így nem tudok fokokat írni, de addig menjen teljes gázon, amíg az első tepsi kekszet kiadagoljuk).Két evőkanál segítségével adagoljuk ki a kekszeket a tepsire. Nekem 9 db fért be egyszerre (egy evőkanál/ keksz).Egy villa segítségével nyomkodjuk, lapogassuk kicsit le őket.Mehet a sütőbe takarék lángon kb. 10- 15 percre (látni fogjátok a szélén, hogy szépen megpirult, akkor már ki is lehet venni).Amikor teljesen kihűltek a kekszek tegyétek át légmentesen záródó dobozba, ahol 3 napig biztosan frissek maradnak. Egyszerű és finom, ahogy az már megszokott :).
Remélem minél többen kipróbáljátok!Ingredients for 18 pcs:210 g oatmeal flour or grated oatmeal4 tbsp brown sugar or xilit3 tsp grated chia seed135 g oats2,5 dl water4 tsp chopped hazelnut1 pinch of salt1 large egg, beaten25 g extra dark chocolate, choppedMethod:Heat oven to approximately 180C.In a large ball mix well all of ingredients.Drop heaped tbsps of the cookie dough onto the baking trays (push they down a bit with a fork), well spaced apart as they will spread when cooking. Bake for 12-15 mins until golden. Leave to cool on the trays.Will keep in an airtight container for up to 3 days.