Bakonyi húsgombócok

  • 2020.03.10.
  • 0

Hozzávalók a gombóchoz:50 dkg darált hús2 evőkanál finomliszt2 evőkanál zsemlemorzsa1 csokor petrezselyemsó, bors2 egész tojásHozzávalók a gombás részhez:1 kg champion gomba felszeletelve2 fej hagyma2 gerezd fokhagyma2 evőkanál fűszerpaprikasó, bors5 dl húsleveslé40 dkg tejföl1 evőkanál finomlisztElkészítése:A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.A szószos részhez a vajon vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.A nagyobb darabokra vágott gombát is belerakjuk, addig pároljuk, míg összeesik, levet ereszt.Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a piros paprikát is.Öntsük fel az alaplével, helyezzük bele a húsgolyókat, majd alacsonyabb lángon főzzük 40 percig, időnként megforgatva a golyókat.A tejföllel keverjük el a lisztet, majd adjuk a gombócos gombához és pár percig főzzük, míg besűrűsödik.Köretnek készíthetünk nokedlit, krumplit, rizst, de önmagában is finom.