Pulykamell vadasan

  • 2020.01.11.
  • 6


Szerintem már említettem, hogy idén is becsípődött a diétázás gondolata. Viszont nagyon nehezen veszem rá magamat, így inkább azt a módját választottam kezdetben, hogy megpróbáljuk egészségesebbre venni a figurát, esetleg csökkentett energiatartalommal kivitelezni a kajákat. Ez a vadas is pont ilyen lett.
Van egy hagyományosabbnak mondható “vadas” az oldalon, igaz abban sertéshús van,azért a “” a vadas körül. Viszont számomra az a legfinomabb.
Ez megint egy picit más, hiszen semmiféle édesítő nincsen benne, csakúgy a’la natúr az egész. Viszont így is finom, merem ajánlani!
Hozzávalók
50 dkg pulykamell szeletelve
50 dkg sárgarépa felkarikázva
3 közepes petrezselyem felkarikázva
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
1 kis doboz natúr joghurt
1 teáskanál ecet vagy citromlé
4 db babérlevél
só, bors
olívaolaj
Így készül
A husit kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és enyhén kiklopfoljuk.
A zöldségek előkészítve: megpucolva, felkarikázva, hagyma és fokhagyma apróra darabolva.
Egy közepes lábasban, amiben az egész főni fog kevés olíva olajat hevítünk és elősütjük a szeletek mindkét oldalát. Kapjanak egy kis színt szépen sorban, egymás után. 
Ezután jó kis pörzsanyag marad a lábas alján, amire löttyintünk újra egy kevés olajat, majd rádobjuk a hagymát és kissé megdinszteljük.
Mehet rá a fokhagyma is.
Ezután a zöldségeket is megdinsztelem kicsit a hagymán,majd rápakolom a szelet húsokat és  felöntöm 4-5 dl vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, majd fedő alatt puhára főzzük az egészet.
Amint a zöldségek megpuhultak kivesszük a hús szeleteket és a babérleveleket, belelöttyintjük a mustárt, ecetet/citromlevet és a joghurtot, majd egy botmixerrel teljesen simára mixeljük.

Ha szükségét érzed ízesíts utána. Tedd vissza bele a husikat és melegítsd össze pár percig.
Készen is van.
Én teljes kiőrlésű tésztával tálaltam.

AZÉRT A DIÉTA SZÍVÁS
A teljes kiőrlésű tésztának olyan faforgács íze van, hogy nem igazán esik jól. Lehet legközelebb durum tésztával készítem, az finomabb!
Persze ha nem diétáztok, nyugodtan édesítsétek kicsit kevés porcukorral a mártást és fogyasszátok finom krumpligombóccal vagy zsemlegombóccal vagy rendes, (házi) tésztával akár.
Jó étvágyat és aki szintén belekezdett valamilyen diétába: NAGY PACSI és KITARTÁST!
Ui.: Reszelt lime és meyer citrom héjjal szórtam meg, ami nem rontja el a citromlével enyhén savanyított mártást.
Forrás: Gasztrozseni
The post Pulykamell vadasan appeared first on Nassolda.