Epres csokoládétorta

  • 2013.06.09.
  • 8

Ezt a sütit anya
brownie-ja
ihlette.Nagyon szaftos finom csokis csoda.Már 2 napja ott volt az eper a hűtőben, fel kellett használni azt is .
















Epres csokoládétorta






















Hozzávalók:













-4 tojás (héjastól mérve nekem 20 dkg)-4 tojás súlyú cukor(20 dkg)-4 tojás súlyú vaj(20 dkg)-2 tojás súlyú liszt(10 dkg)-1 púpos ek. kakaópor-1 kk.szalakáli-5 dkg csokilencse vagy darabolt csokoládé
-15 dkg eperA tojást héjastól megmérem.Most 20 dkg volt.Ezzel a súllyal dolgozom tovább.A tojások fehérjét habbá verem.A vajat a cukorral kihabosítom,majd hozzáadom a tojások sárgáját.Ezek után a szalakális-kakaós-csokis lisztet keverem hozzá.Legvégül óvatosan beleforgatom a tojáshabot.Egy kivajazott,kilisztezett piteformába öntöm,majd rászeletelem az eperszemeket.Előmelegített 170C-os sütőben 25 perc alatt megsütöm.Langyosan vagy hidegen szeletelem.Tejszínhabbal,vagy
mézes natúr joghurttal tálalom.