Laskagombás tészta (glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes)

  • 2021.08.12.
  • 2

Hozzávalók:1 cs csicseri tészta - gluténmentes30 dkg Laskagomba (Chefgomba)25 dkg kukorica25 dkg vegán mascarpone1 dl növényi tejszínsóízlés szerint zöldfűszerek1 ek olaj+ növényi sajt a tetejéreElkészítés:A gombát megmossuk, és feldaraboljuk.Egy lábasba tesszük az olajat, majd rátesszük a gombát, és a kukoricát, jól átforgatjuk, sózzuk és fűszerezzük, majd hozzáadunk 1 dl növényi tejszínt és puhára főzzük, majd hozzákeverjük a mascarponét. kb. 5-10 percig főzzük.Eközben a tésztát is kifőzzük, majd összekeverjük a gombás - mascarponés keverékkel.Reszelt növényi sajttal tálaljuk.