Cukkini lepénykék

  • 2016.07.16.
  • 3

Domináló cukkini némi zeller és sárgarépa társaságában kukoricadarával.Anyám kertjében tombol a cukkini szezon. De Ő valahogy csak akkor hajlandó leszedni, ha már gigantikus méretű.Múltkor szóvá is tettem, mire nemes egyszerűséggel válaszolt:-Hát így megnő!Na jó, én a zsenge, kisebb példányokat imádom.Meg sem muszáj hámozni és a magháza is benne hagyható.Cukkini lepcsánkát máskor is készítek, de most kukoricadarával tettem egyedivé.Hozzávalók:50 dkg cukkini2-3 nagyobb sárgarépa3 tojásfél zeller (közepes)5-6 kanál kukoricadarasó, bors1-2 gerezd fokhagyma3 dkg reszelt parmezán sajt.A cukkinit lereszeljük, besózzuk ( 2 evőkanál só), állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, nyomkodjuk.Hozzáreszeljük a sárgarépát és a zellert. Beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Megbolondítjuk egy kis fokhagymával.Utolsó mozzanatként belekeverjük a kukoricadarát és a sajtot.Először  forró olajban kezdtem sütni, de túl sokat felszívott belőle.Gyorsan átálltam egy grillserpenyőre, amiben natúr tudtam sütni. Sokkal finomabbá vált.Ehetjük magában, joghurttal, tejföllel, kefírrel, paradicsommal.Családi hedonista sajttal,kefírrel, paradicsommal nyomta.Jó étvágyat hozzá!Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik