Fetás-paradicsomos fussili

  • 2021.04.22.
  • 1

Minden héten csütörtökön megyünk a heti nagybevásárlásra, így ilyenkor vagy maradékot eszünk, vagy valami gyors ebédet készítek. Az interneten terjengő fetás-paradicsomos tészta minket is utolért, melyhez én egy gluténmentes szezámtésztát használtam, így a lelkiismeretem is tisztább volt, hiába tésztás ebédet ettünk.
Kapribogyóval túrbóztam fel ezt a fogást és néhány sült paradicsomot meghagytam egészben a tészta tetejére. Valóban nagyon egyszerű receptről van szó, és mennyeien krémes végeredményt kaptok a végére, próbáljátok ki.A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban, a tésztát a Wise Pasta biztosította.

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg Wise Pasta szezám fussili 50 dkg koktélparadicsom 50 ml olívaolaj só frissen őrölt színes bors 1 evőkanál morzsolt oregánó 2 gerezd áttört fokhagyma 1 evőkanál aprított kapribogyó 25 dkg feta sajt 1 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál morzsolt oregánó só frissen őrölt bors 1 marék friss bazsalikom Elkészítési idő: 40 percSütési hőfok: 200°

Egy akkora méretű hőálló tálba, melyben majd az egész tésztás étel elfér, belehelyezem a paradicsomokat, meglocsolom olívaolajjal, fűszerezem sóval, borssal és oregánóval, hozzáadom az aprított kapribogyót, majd alaposan összeforgatom. A közepébe akkora mélyedést csinálok, amekkora a feta sajt, ezt ide helyezem, tetejét meglocsolom olívaolajjal, fűszerezem hasonló módon, sóval, borssal és oregánóval, majd előmelegített sütőben 30 percig sütöm. A tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben fogkeményre főzöm. Amikor elkészült a fetás sült paradicsom, egy fa lapát segítségével szétnyomkodom a fetát és a megsült paradicsomokat, hozzáadom a finomra aprított friss bazsalikomot, valamint az időközben megfőtt és leszűrt fussilit, és még melegen tálalom.