Töltött portobello gomba

  • 2021.03.19.
  • 5

Akkor jöjjön hát egy újabb böjti étel, ismét gombával. Csodaszép portobello gombákat kaptam, melyek egyik részéből ezeket a töltött gombákat készítettem, amibe pirított bacont (a böjt miatt ez ki is hagyható) és krémes juhtúrót
tettem és végre friss zöldfűszerekkel fűszereztem.Hozzávalók:4 portobello gomba (vagy bármilyen más nagy fejű gomba, hogy jól tölthető legyen) - 50 dkg12,5 dkg bacon1 gerezd áttört fokhagyma25 dkg juhtúró1-1 csokor friss bazsalikom és petrezselyem (a szárított is megfelel)Elkészítési idő: 40 percSütési hőfok: 20 percA gombákat megtisztítom és a tönkjüket kitöröm, de nem dobom el. A bacont lepirítom, majd egy tálba szedem, hozzákeverem a fokhagymát, a juhtúrót és az aprított friss zöldfűszereket. Hőálló tálba helyezem a gombákat, megtöltöm őket a juhtúrós töltelékkel, majd a tönköket visszahelyezem a közepükbe és előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Önmagában tejföllel is megállja a helyét, de igény szerint párolt rizzsel tálalható.