Kókuszos kölestorta

  • 2018.02.12.
  • 0

Hozzávalók 8 szelethez (18 cm-es tortaformához):
160 g köles
200 g víz
200 g kókusztej
20 g kókuszreszelék
100 g eritrit
3 db tojás
vanília őrlemény
csipet só
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd a vízzel hígított kókusztejben 15 perc alatt puhára főzzük, hagyjuk kihűlni. (Az összes folyadékot magába fogja szívni.)
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat hozzákeverjük a langyosra hűlt köleshez. (Figyelem! Tényleg várjuk meg, míg kihűl a köles, máskülönben „rántotta” lesz a sárgájából!) Édesítjük, kókuszreszeléket, vanília őrleményt szórunk bele, majd hozzáadunk egy csipet sót, jól összekavarjuk. A habbá vert tojásfehérjéket 2-3 részletben óvatosan a köles masszába forgatjuk, sütőpapírral bélelt/kivajazott/szilikonos tortaformába vagy tepsibe töltjük.
Előmelegített 160°C-os sütőben 35-40 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.
Ízlés szerint tálalhatjuk kakaóporral, fahéjjal megszórva, pudinggal vagy lekvárral leöntve, de önmagában is nagyon finom desszert!
Jó étvágyat!
1 szelet energia- és tápanyagtartalma: 117 kcal, 17 gramm szénhidrát, 4,65 gramm zsír, 4,2gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus