Piskótatekercs mascarpones csokikrémmel
- 2020.07.23.
- 0
Piskótatekercs mascarpones csokikrémmelPiskóta:
4 tojás,
tojásonként 3 dkg Schar Mix it liszt
tojásonként 3 dkg cukor.A tojásokat különválasztom, a fehérjét a cukorral kemény habbá verem, a sárgáját hozzáadom és a lisztet is, és óvatosan átkeverem.Előmelegitett sütőbe teszem és 25 percet sütöm 170 fokon.
A tepsi mérete:
30x30-as tepsi (sütőpapirt használok)Krém:250 gr laktózmentes mascarpone25 gr porcukor3 dl habtejszinFél cs zselatinfixMasfel cs. habfixáló40 gr tutti holland kakaóporA krém hozzávalóit összekeverem és egyben felverem.
A piskótát kiveszem a tepsiből forrón felcsavarom és úgy hagyom kihűlni. Utána kitekerem, megkenem a krémmel és újra felcsavarom. Porcukrozom és hűtőben hagyom tálalásig.