Őszi gyógyteák

  • 2017.09.19.
  • 5

Természetesen ilyenkor is fogyaszthatjuk a szokásos gyógynövényteákat, ki-ki igényeinek megfelelően, kúraszerűen. De ha "föld elemet" erősítő gyógyteát szeretnénk készíteni, vagyis a gyomor, a lép, a hasnyálmirigy erősítése, valamint a különböző testnedvek, mit például a vér, a nyirok, a nyálkahártyák nedveinek, az emésztőnedvek, és az anyatej termelődésének fokozása a cél, teákhoz a következő alapanyagokat ajánljuk:
édesgyökér, jázmin, babhéj, ginzeng, levendula, zsálya, rozmaring, kakukkfű, hársfa, málnalevél. 
A teakészítés módja általában a következő:
két deci forrásban lévő vízzel leforrázzuk az 1-2 teáskanálnyi aprított gyógynövényt és néhány percig állni hagyjuk. Ha virágteáról van szó, elég 2-3 perc, ha gyökérből vagy például babhéjból készül a teánk, akkor 5-10-15 percig is állnia kell, amíg kiadja a hatóanyagát. Az optimális hatás kedvéért érdemes mindig megnézni a gyógynövényboltban kapható teák zacskóján lévő teakészítési utasítást. A kész teát leszűrjük és testmelegen elkortyoljuk. Adagja napi 1X, 3X egy csészényi, általában étkezés előtt fél órával.