Tepsiben sült édesburgonya

  • 2019.02.13.
  • 6






Egyszerű de nagyszerű köret, izgalmas ízű, zsírmentes, gluténmentes lassú felszívódású szénhidrát. Csak felkockázod, tepsibe szórod, fűszerezed, aztán betolod a forró sütőbe kb. 25 percre és kész is a színes finomság.

Hozzávalók:2 db közepes méretű édesburgonya1 db nagyobb lilahagyma8 gerezd fokhagymafrissen őrölt tarkabors (fekete-, fehér-, zöld- és rózsabors), szegfűbors és korianderhimalája só

Elkészítés:A sütőt előmelegítettem 185 fokra.Az édesburgonyát meghámoztam és kb. egyforma méretűre kockáztam.A lilahagymát és a fokhagymát is feldaraboltam.Sütőpapírral bélelt tepsire szórtam, fűszereztem, összeforgattam, és a forró sütőbe toltam. (Nem tettem alá sem zsiradékot, sem vizet.)A sütés felénél egyszer kanállal átforgattam, hogy minden oldala átsüljön.