Gyors kevert süti

  • 2020.11.18.
  • 1


Hozzávalók: (ha nagyobb tepsiben készítjük, akkor növelni kell a mennyiségeket, ez most egy nagyon kicsi tepsiben készült, méretei 17 x 23 cm)1 egész tojás8 dkg kristálycukorfél csomag vaníliáscukor60 ml olaj120 ml tej14 dkg réteslisztfél csomagsütőpor1 púposabb teáskanál kakaó2 teáskanál rum---
Megszórni sütés előtt:3 evőkanál kókuszreszelék3 evőkanál porcukor---
Meglocsolni közvetlen sütés után:125 ml tejszín (33 %-os)1 evőkanál rumA tésztához a tojást a kristály- és vaníliacukorral habosra kevertem, hozzáadtam az olajat, tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntötem, a maradék masszához hozzákevertem a kakaót és a rumot, majd óvatosan a világos tésztára simítottam. Rászórtam egyenletesen a porcukorral elkevert kókuszlisztet és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25





perc alatt megsütöttem (tűpróba). Azonnal a sütés után rálocsoltam a rummal elkevert tejszínt, majd hagytam teljesen kihűlni.
Megj.: Nagyon gyorsan elkészülő, érdekes állagú sütemény. A süti tetején a porcukros-kókuszréteg kicsit karamellizálódik a sütésnél, majd a sütés után a rumos tejszíntől szinte "krémes" réteggé válik.

Címkék

Tejszín Gyors Rum