Kókusztejes csirkemell

  • 2019.06.21.
  • 8

Hozzávalók:80 dkg csirkemellfilé1 hagyma1 konzerv kókusztej1 üveg csicseriborsó (Lidl)1 csapott teáskanál kurkuma1-2 csapott teáskanál garam masala fűszerkevés olajsó,ízlés szerint csili1 teáskanál burgonyakeményítőA kockákra vágott hagymát kevés felhevített olajon üvegesre pároltam, hozzáadtama kockákra vágott csirkemellet, hirtelen átpirítottam,míg a hús kifehéredik, utána rászórtam a fűszereket, kicsit kevergetve még pirítottam, majd felöntöttem a kókusztejjel, hagytam kicsit rotyogni, míg a hús puha lett. Ekkor ha kell, utánaízesítettem, hozzákevertem a hideg vízzel leöblített és lecsepegtetett csicsriborsót. Kevés hideg vízben elkevert burgonyakeményítővel besűrűsítettem.Párolt rizzsel tálaltam, tetejét apróra vágott színes paprikával, durvára vagdalt pirított mogyoróval és újhagymakarikákkal szórtam meg.