Sertéskaraj tejfölösen, fóliában sütve

  • 2017.06.01.
  • 9

Ez is olyan recept, amit előre lehet készíteni és adandó alkalommal csak bedobni a sütőbe és fél óra múlva már tálalható is.Ezt a receptet akkor készítettem, amikor a 2. esténket töltöttük a régi/új házban, látható mennyire egyszerű anyagokból áll, ennek viszont nem látta kárát a végeredmény, mert nagyon jóllaktunk belőle.A köret és a hús egyszerre sültek.Hozzávalók 2 személyre:500 g sertéskaraj1 1dl tejföl2 tojásszerecsendió1 tk sócsipetnyi majoranna5 dkg bacon50 dkg újburgonyamajorannakókuszolaj5 dkg trappistaElkészítés.Nagyjából klopfoljuk ki a húsokat, sózzuk meg. Készítsük elő a helyét: egy alufóliából készítsünk egy kis fészket, vagy vegyünk elő egy kisebb, fedéllel rendelkező tűzálló tálat. Szeleteljük bele a bacon felét az aljára. Helyezzük el benne a húsokat. Egy tálba üssük bele a tojásokat, és keverjük fel a tejföllel, sózzuk meg és reszeljünk bele kevés szerecsendiót. Öntsük a húsra és fedjük le, szórjuk meg a maradék baconnal, ha alufóliában készítjük tekerjük légmentesre, hogy párolódjon.Tegyük a sütőbe, 160 fokra. Készítsük el a köretet: Az újkrumplikat tisztogassuk át, felezzük, negyedeljük. Sózzuk meg, szárított majorannával szórjuk és forgassuk át a kókuszolajban. Tegyük a hús mellé.20 perc sütés után nyissuk ki a húsos tasakot tegyük rá a sajtot, a krumplikat forgassuk át és pirítsunk rá a tetejére a következő 10 percben.