Sült almapürés gofri vanília szósszal

  • 2018.05.27.
  • 8

Gyereknapot tartunk mi is! Mi ketten is egy kicsit gyerekek vagyunk, szerintem mindenkiben megbújik valahol egy gyerek, a kérdés, hogy kiben mennyire. Imádok Emmával csavarogni, a kedvére tenni, igyekszem a legtöbb időmet vele tölteni. Tudom, néha kicsit túlzásokba is esek és aztán nem érti, ha még sincs időm akkor foglalkoznom vele, amikor igényli. Hogy mikor van ez? Mindig... :) az igény folyamatos. Nem a legkönnyebb időszak, de valahol biztos másképp kellett volna, vagy mégse? Erre azt hiszem nem fogok rájönni. Ma késői kelés után késői délutáni alvás következett. Ébredés után pedig jöhetnek a programok egészen estig. Remélem tetszeni fog neki. Nálunk a gyerek nap nem az édességről szól, de ettől függetlenül hétvégén mindig van valami desszert.Sült almapürés gofri vaníliaszósszalHozzávalók:a sült almához:6-7 alma2 evőkanál fahéjas cukor2 evőkanál vaj1 citrom reszelt héja1/2 citrom levea gofri tésztához:10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt10 dkg liszt1 teáskanál sütőpor1 kávéskanál fahéj20 dkg sült alma2 tojás8 dkg olvasztott vaj (+ a sütéshez)6 dkg darált mandula2,5 dl teja vanília szószhoz:4 dl tej2 dkg vaníliás pudingpor2 tojás sárgája2 evőkanál vaníliás cukora tálaláshoz:sült almapüréporcukorElkészítés:Az almákat meghámozzuk, cikkekre daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk. Megszórjuk fahéjas cukorral, meglocsoljuk vajjal, citrom levével és reszelünk rá a héjából is. Előmelegített 170 fokos sütőbe puhára sütjük, végül kiszedjük és botturmix segítségével pépesítjük.A tésztához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, a fahéjat és a darált mandulát. Hozzáadjuk a két tojást, a vajat és simára keverjük a tejjel. A végén mehet hozzá a sült alma is.A forró gofrisütőt kikenjük vajjal, egy-egy kisebb merőkanálnyival rászedünk, lecsukjuk és készre sütjük.A vanília szószhoz a tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük.Tálaláskor a kész gofrira tehetünk a kimaradt sült almapüréből, megszórjuk porcukorral és vanília szósszal nyakon öntjük.