Kakaós-csokoládés gofri, mentás szederhabbal

  • 2017.08.17.
  • 8

Ha már gofri, akkor tuti, hogy valamilyen habos lehet. Szigorúan valamilyen gyümölcsös vagy egyéb más ízesítésű hab jár hozzá. Ha csak lekvár volna itthon, akkor csakis palacsinta jöhetne szóba. Ezt a finom szeder habot igazán könnyű elkészíteni, csupán arra kell figyelni, hogy a magok tutira el legyen távolítva, mert különben eldugul a szifon, ahogy most én is jártam sajnos. A fele benne maradt, így azt kikanalaztuk és úgy pakoltuk rá a maradékra. Természetesen kárba semmi sem vész nálunk.Kakaós-csokoládés gofri, mentás szederhabbalHozzávalók 12 db-hoz (1 bögre=2,5 dl):1 bögre teljeskiőrlésű liszt1 bögre fehér liszt1/2 bögre holland kakaópor1/2 kávéskanál szódabikarbóna1 kávéskanál sütőpor1 bögre görög joghurt1 bögre tej3 tojás8 dkg olvasztott vaj1/4 bögre sötét nádcukor1/3 bögre csokoládécseppa tejszínhabhoz:4 dl 30%.os habtejszín30 dkg szeder1 szál menta4 evőkanál cukorElkészítés:A szedret összeturmixoljuk, felfőzzük cukkoral és a mentával. Miután kellőképpen besűrűsödött kivesszük a mentát, majd sűrű szitán átpaszírozzuk. Hozzáadjuk a habtejszínt, végül a szifonba öntjük és belenyomunk egy patront. Legalább fél napra hűtőbe helyezzük.A gofri tésztájához kimérjük a liszteket, elvegyítjük benne a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport. A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghrutot és a kimért száraz alapanyagot a tejjel felváltva. Beleforgatjuk a csokoládé csepekket, végül gofris sütőben kisütjük.Rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk. Tálaláskor mentás szederhabbal kínáljuk!