Sárgabarackos pite és lekvár

  • 2021.07.20.
  • 5


Fogászati műtét utánra készült a legidősebb lányomnak. Puha ételekre vágyott, amelyek nem tartalmaznak tejet, ezért itt a vajat/margarint olajjal helyettesítettem. Már van egy ilyen recept a blogon, amikor a kisunoka miatt kellett diétázni. Akkor kicsit soknak találtam az olajat, most sikerült eltalálni a megfelelő mennyiséget. Mivel szereti a levendulás dolgokat, az egyik barackot megszórtam vele.
Néhány üveg lekvár is készült. Jó drága lett idén a barack a rossz idő miatt, nem fogunk dőzsölni, azt már látom.
Hozzávalók:1.5 dl olaj6 tojás20 dkg cukor1 vaníliáscukor2 evőkanál rumfél csomag sütőpor20 dkg lisztElkészítés:A barackokat forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héjukat. Kis citromos víz segít megőrizni a sárga színt.
A tojást, olajat, cukrokat jól elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet., majd a rumot. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, rárakosgatjuk a barackokat, és tűpróbáig sütjük. Ha szépen feljött, mérsékeljük a hőfokot. Kihúzzuk alóla a papírt, kockára vágjuk, és rácson hagyjuk kihűlni. Megszórhatjuk porcukorral is.
A lekvárhoz a barackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat, kicsit összetörjük vagy mixeljük, és dzsemfix-szel az utasításnak megfelelően elkészítjük. 1:4 édesítővel. Lusta asszony lekvárja.????.......Füle Lajos: Égi sokszorosításÉlni és szeretni jó,és ha felülről való,a szeretet osztható,mindig sokszorozható.