Fehérbab pite

  • 2021.07.06.
  • 8


"Nem kell mindig rántott hús"-, írtam az előző bejegyzésben. Hozzáteszem: nem kell mindig hús. Különösen nyáron nem kívánjuk, bár a bab sem számít nyári eledelnek. Most mégis jól esett ez a kis pite vagy minek nevezzem. Más zöldségekből is készítettem már: lencséből, padlizsánból, karfiolból, cukkiniből.
Sőt! Babból már tortát is sütöttem.

A babpite eredetileg chillis babnak indult, szintén hús nélkül, de olyan hamar szétfőtt a kuktában, hogy kénytelen voltam így felhasználni. Nagyon jól esett ezzel a kis káposzta salátával.
Hozzávalók:25 dkg fehérbab2 evőkanál reszelt zöldség2 evőkanál lecsósó, borsegy vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 tojás6 evőkanál zabpehelyolajElkészítés:A babot megfőzzük, a hagymákat lereszeljük, és összekeverjük a zabpehely kivételével a többi anyaggal. Botmixerrel pépesítjük, majd a zabpehellyel is elkeverjük. Olajjal kikent kis méretű tepsibe simítjuk, a tetejét megkenjük olajjal, és 250 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. 10 perc múlva 200 fokra mérsékeljük a hőfokot.
A babhoz írt bibliás elmélkedést a babtortánál olvashatják.
..........CSAK ODA KÜLD ÁLDÁST ISTEN, AHOL EGYETÉRTÉS VAN "Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek! Olyan ez, mint mikor a drága olaj a fejről lecsordul a szakállra, Áron szakállára, amely leér köntöse gallérjára. Olyan, mint a Hermón harmatja, amely leszáll a Sion hegyére. Csak oda küld az ÚR áldást és életet mindenkor." (133. Zsoltár 1-3)

Címkék

Pite Bab Pie Bean