Spenótos tészta

  • 2021.04.07.
  • 8


Könnyű második fogás volt egy bableves után. Már régóta készülök erre. Még a múlt szombaton megvettem a spenótot, aztán mindig csak rakosgattam a hűtőben. Végre megfőztem, de aztán mégse került az asztalra. Valahogy nem volt kedvem normál spenótot enni. Zöldcsütörtökön is mást főztem. Végül Noémi húsmentes napjára elkészült.Hozzávalók:fél kg friss spenót30 dkg penne tészta
só, borsolajfokhagymakrém2 dl főzőtejszín2 marék reszelt sajtElkészítés:A tésztát sós, olajos vízben feltesszük főni. Ha kész, összekeverjük az összeturmixolt, főtt spenóttal, a tejszínnel, a fűszerekkel és a sajt felével. Sütőtálba öntjük, és rászórjuk a sajt másik felét is. 200 fokon szép pirosra sütjük. Magában akár vacsorára is jó. Mi a csülöklében főtt bableves után ettük.