Töltött csirkecomb félfilé, rakott karfiol barna rizzsel

  • 2021.01.12.
  • 9


Férjem születésnapját ünnepeltük, és egy finom csirkecomb félig filét készítettem. Azért félig, mert csak a felső comb csontját szedtem ki, így megmaradt a comb jelleg, de szeletelhető volt. Gombával és kis töltelék gombócokkal együtt sütöttem. Nagyon finom lett a gomba ebben a pecsenyelében. Rakott karfiol köretet kínáltam hozzá barna rizzsel.Hozzávalók:4 csirkecombszáraz kenyérhagymaolaj1 tojássó, bors, petrezselyem zöldElkészítés:A hagymát kockára vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a fűszereket.Nem tudom pontosan, hogy mennyi kenyeret áztattam be, kb 2 nagy karéjjal. Kinyomkodjuk, és összekeverjük a hagymával és a tojással. A felső comb csontját egy éles késsel kivágjuk, és egy kanálnyi tölteléket helyezünk el benne. Hústűvel megtűzzük.
Egy közepes tepsibe öntünk egy kevés olajat, a combokat óvatosan megforgatjuk benne. A gombát a belső felével felfelé a hús köré rakosgatjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Egyszer megforgatjuk. A vége felé gombócokat készítünk a maradék töltelékből, és azt is megsütjük a combokkal.
Rakott karfiolMár van egy a blogon, de az húsos, és ez barna rizzsel készült.Hozzávalók:egy nagy karfiol15 dkg barna rizssó, bors2 dl tejföl10 dkg mozarella sajtElkészítés:A karfiolt rózsáira szedjük, fejjel felfelé egy lábasba halmozzuk, és enyhén sós, köménymagos vízben félig megfőzzük. Egy sütőtálat kivajazunk, a főtt
rizst elterítjük rajta, rátesszük a karfiolt, leöntjük tejföllel, és megszórjuk reszelt mozarella sajttal. Ha a tejföl nagyon sűrű, akkor egy kis főzőlével hígíthatjuk. Sütőben pirosra sütjük.