Citromfagylalt

  • 2013.07.21.
  • 8



...ez van... Végérvényesen rákattantam a citromkrémre. :D Valami oltári találmány. Hát hiába, az angolok tudnak valamit! Ezt a hihetetlenül intenzív ízű krémet igen sokféleképp használhatjuk. Tehetjük sütibe, sütire, tölthetünk vele kosárkákat, kenhetjük palacsintára, vajas kenyérre -ahogy az angolok csinálják- és készíthetünk belőle fagyit! Mivel itt a nyár, az ember szívesebben kanalaz egy tálka krémes fagylaltot... no persze azért süti is jöhet! :DHozzávalók 6 személyre:1 adag citromkrém2 dl főzőtejszín2 dl habtejszín25 dkg mascarpone5 dkg porcukorA mascarponét kikeverjük a főzőtejszínnel és a porcukorral.Hozzáadjuk a citromkrémet és szép simára keverjük.A habtejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a citromkrémes alapba.Műanyag tálba kanalazzuk és betesszük a mélyhűtőbe 4-5 órára. A hűtés elején ~30 percenként átkeverjük, összesen 4-5 alkalommal.Tálalás előtt ~15 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyen lehessen gombócokat formálni.A fagylaltok keveréséhez eddig villát használtam, de most kipróbáltam, milyen a kézi robotgép. Meg kell mondjam, nekem nagyon bevált. :) Először a habverő fejjel, majd a tésztakeverő fejjel -mert már elég jól megdermed- kevertem át a fagyit és klassz krémes lett. ..."tisztára, mint a bolti". :D