Piskótakocka, vaníliaszósszal

  • 2020.12.23.
  • 8


Hozzávalók :
a piskótához- 5 tojás- 8 dkg cukor- 2 csomag vaníliás cukor- 12 dkg liszt- 2 ek. olajaz öntethez- 1 l tej ( 2,8 %-os)- 2 dl tejszín ( állati )- 1 csomag fehér csokis pudingpor- 5 dkg cukor- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 2 csomag vaníliás cukor ( bourbon )- 15 dkg fehér csoki- 1 tojássárgaElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A piskótához a tojásokat kézi mixerrel fehéredésig habosítom a cukrokkal, majd hozzáadom az olajat, amivel még pár másodpercig keverem. Ezután hozzászitálom a lisztet, és egy spatulával óvatosan egynemű masszává forgatom. Magas falú, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a piskótatésztát, majd aranybarnára sütöm. Addig elkészítem az öntetet.

A szószhoz tejből kimérek 1 dl-t, amiben csomómentesre kikeverem a pudingport és a tojássárgáját. A maradék tejet a tejszínnel, a vaníliamagokkal, a rúddal és a cukorral felforralom, majd eltávolítom a vaníliarudat, és besűrítem a tojássárgájás pudingporral. Még forrón hozzáadom a csokit és alaposan elkeverem, amíg el nem olvad.A piskótaszeletet meglocsolom a vaníliaszósszal és így tálalom.Jó étvágyat !