Forró fehércsoki

  • 2020.12.22.
  • 7


Hozzávalók :- 1 l tej ( 2,8 %-os)- 2 dl tejszín ( állati )- 1 csomag fehér csokis pudingpor- 5 dkg cukor- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 2 csomag vaníliás cukor ( bourbon )- 15 dkg fehér csoki- 1 tojássárgaElkészítés :
A tejből kimérek 1 dl-t, amiben csomómentesre kikeverem a pudingport és a tojássárgáját. A maradék tejet a tejszínnel, a vaníliamagokkal, a rúddal és a cukorral felforralom, majd eltávolítom a vaníliarudat, és besűrítem a tojássárgájás pudingporral. Még forrón hozzáadom a csokit és alaposan elkeverem, amíg el nem olvad.Poharakba töltve, pillecukorral kínálom.
Megjegyzés : Másnapra maradt egy kevés, ami picit besűrűsödött, de kiváló volt egy piskótakocka nyakon löttyintéséhez :)
Egészségünkre !